Inloggen Neem contact op
Terug naar nieuws
Ervaringsverhaal scheidsrechter

Een ervaringsverhaal waar je kippenvel van krijgt

Het ene moment voelt scheidsrechter Marc Janssens (59) zich topfit en het volgende moment ligt hij languit op het voetbalveld. Een hartstilstand. Omstanders zien het gebeuren, twijfelen geen moment en schieten hem te hulp.

“Marc leek plots te struikelen. Toen we bij hem waren, stonden z’n ogen ver open. Hij hapte naar lucht. Ik dacht aan een epilepsieaanval, heb mijn trui uitgedaan en onder zijn hoofd gelegd en bracht hem in een veiligheidshouding. Maar toen veranderde z’n kleur. We zagen hem helemaal verstijven. Hij zuchtte nog een keer en dan stopte z’n ademhaling.”

In een aangrijpend artikel op Nieuwsblad vertelt Marc Janssens (59) over zijn hartstilstand én lees je hoe ‘zijn’ helden zijn leven redden met een AED. Het artikel schetst een aangrijpend beeld van de reanimatie en laat zien wat het voorval bij zowel slachtoffer als hulpverlener(s) teweegbrengt.

De grote les: snel durven en kunnen reanimeren met een AED redt levens!


Bron: Nieuwsblad10 januari 2024

AED-Partner berichtte eind oktober 2023 ook al over deze succesvolle inzet van een AED. Meer weten? Lees dan ons nieuwsbericht ‘Omstanders reanimeren scheidsrechter met AED tijdens jeugdwedstrijd in Tessenderlo’.

 
AED-Partner

Contactgegevens NL

AED-Partner Nederland

Ekkersrijt 4301

5692 DJ Son

T: +31 (0)499 49 00 16

M: info@aedpartner.nl

Contactgegevens BE

AED-Partner België

Everselstraat 133

3580 Beringen

T: +32 (0)11 42 03 45

M: info@aedpartner.be

logo