Inloggen Neem contact op
Terug naar nieuws
Omstanders reanimeren scheidsrechter met AED

Omstanders reanimeren scheidsrechter met AED tijdens jeugdwedstrijd in Tessenderlo

Zaterdag 11 oktober is de scheidsrechter van een voetbalwedstrijd in Tessenderlo (België) succesvol gereanimeerd met een AED. De man verloor tijdens een jeugdwedstrijd tussen voetbalclubs Thes Sport en Belisia Bilzen plotseling het bewustzijn. Dankzij het snelle optreden van omstanders kon hij gereanimeerd worden.

In een nieuwsartikel op VRT NWS vertelt Serge Smets, één van de behulpzame omstanders, erover: "Eerst dacht ik dat hij struikelde of een blessure had. Maar toen we zagen dat er iets ergs aan de hand was, renden we zo snel mogelijk naar de man toe. Samen met de afgevaardigde van Belisia hebben we hem in een veilige houding gelegd en even later ook hartmassage toegepast.

Ook vanuit de supportershoek kwam hulp. Zo hielp een aanwezige verpleegster onder meer met de inzet van de AED. Na de reanimatie is de scheidsrechter naar het ziekenhuis gebracht en inmiddels is bekend dat hij aan de beterende hand is.

Een sprekend voorbeeld van hoe snel durven én kunnen handelen in nood levens redt!


Bron: VRT NWS


31 oktober 2023

Op de foto: De AED van de voetbalclub hing goed zichtbaar en toegankelijk in een kast van AED-Partner.


Leestip
Op 4 januari 2024 is op Nieuwsblad een aangrijpend artikel verschenen waarin scheidsrechter Marc Janssens vertelt over zijn hartstilstand.

 
AED-Partner

Contactgegevens NL

AED-Partner Nederland

Ekkersrijt 4301

5692 DJ Son

T: +31 (0)499 49 00 16

M: info@aedpartner.nl

Contactgegevens BE

AED-Partner België

Everselstraat 133

3580 Beringen

T: +32 (0)11 42 03 45

M: info@aedpartner.be

logo