Inloggen Neem contact op
Terug naar nieuws
In actie voor Eindhoven


Een hartveilige stad Eindhoven

Tijd voor actie! We realiseerden ons dat er nog te veel plekken waren in Eindhoven waar geen binnen 6 minuten hulp mogelijk zou zijn in het geval van een hartstilstand. Vanuit dit pijnlijke inzicht zijn we gestart met het maken van een plan om de stad Eindhoven hartveiliger te maken. Op dat moment is de intensieve samenwerking met Stichting Eindhoven Hartveilig ontstaan om lokaal impact te kunnen maken. Nauwkeurig is inzichtelijk gemaakt waar extra AED’s nodig waren en ook is er berekend hoeveel burger hulpverleners er nog getraind zouden moeten worden.

Dankzij de steun van Philips Foundation hebben we toegang tot 44 AED’s kunnen realiseren. Het in kaart brengen van de locaties voor deze AED’s was écht precisie werk. Het is voor veel mensen immers best een grote stap om een AED aan de muur te hangen. Maar dankzij de vele bezoeken aan de wijken, het flyeren en de volharding van de mensen van Stichting Eindhoven Hartveilig zijn alle locaties gevonden en hangen er nu voldoende AED’s in de stad.

Het is belangrijk dat er overal in Eindhoven AED’s hangen, maar het is nóg belangrijker dat genoeg mensen ze kunnen gebruiken. En dat is waarom we een grootschalig evenement hebben opgezet. Drie hardlopers droegen tijdens de Marathon Eindhoven een speciaal voor Philips ontworpen hardloopshirt dat de afstand tot de dichtstbijzijnde AED zichtbaar maakt. Wat een energie om zoveel mensen getraind te zien worden en wat een kippenvel bij het horen van de persoonlijke ervaringen van velen. Stuk voor stuk bijzondere verhalen, variërend van verdrietige verhalen over geliefden waarbij de hulp te laat kwam tot prachtige verhalen over dierbaren die dankzij de snelle hulp nog in leven zijn.

Ik ben heel trots dat we deze mijlpaal samen hebben kunnen realiseren. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van de Philips Foundation, Stichting Eindhoven Hartveilig, AED-Partner en vele vrijwilligers is er een solide basis gelegd voor een dekkend netwerk in de stad Eindhoven.

Bron: LinkedIn


31 mei 2022

 
AED-Partner

Contactgegevens NL

AED-Partner Nederland

Ekkersrijt 4301

5692 DJ Son

T: +31 (0)499 49 00 16

M: info@aedpartner.nl

Contactgegevens BE

AED-Partner België

Everselstraat 133

3580 Beringen

T: +32 (0)11 42 03 45

M: info@aedpartner.be

logo