Inloggen Neem contact op
Terug naar nieuws
AED-Partner bestaat 20 jaar

AED-Partner 20 jaar!

Van een eenpitter tot marktleider van de Benelux: dit jaar vieren we dat AED-Partner 20 jaar bestaat! Ons avontuur is er één van hard werken, mooie momenten en altijd samen de schouders eronder. Jan Smale dook onze geschiedenis in:

De start in ‘03
AED-Partner begon in 2003 als Vivon, een bedrijf in BHV-zaken zoals ontruimingsplannen. Al snel ging toenmalig eigenaar Stephan Hulsbergen ook AED’s verkopen. Van zijn eerste merk verkocht hij in recordtijd 150 AED’s. Tot er een recall kwam.. en het merk failliet ging. Een grote tegenvaller, maar hij zette door. Via via werd Vivon distributeur voor Philips en later ook ‘ons’ merk Cardiac Science.

2007: Nieuwe eigenaar Jan
De sales nam toen toe en dus ook de drukte. Tijd voor personeel! In 2007, nét nadat 3 werknemers waren gestart, bood Stephan Vivon te koop aan. Gewoon zoals dat toen ging, in een blaadje tussen vraag en aanbod van bedrijven. 'Wellness bedrijf te koop’ stond er. Dat trok mijn aandacht en na wat online onderzoek belde ik Stephan op. Het bedrijf bleek Vivon te heten, terwijl ik zelf nét bezig was een holding op te richten met de naam Vivens. Het moest zo zijn, dus ik ging ervoor. Binnen 4 maand hadden we een deal en was de financiering rond.

Een frisse wind

We zijn toen direct multibrand gegaan. Ook breidden we onze service uit, want we wilden ook iets voor hulpverleners doen. De inzet van een AED is namelijk niet niks. Sindsdien zijn we na een inzet altijd binnen 6 uur op locatie. Voor onderhoud van de AED én als luisterend oor.

Trots op AED-Alert

Rond die tijd zijn we ook gestart met de ontwikkeling van AED-Alert voor meldkamers in Nederland. Het werd een groot succes: bij een 112-melding over een hart(circulatie)stilstand stuurde deze software direct een sms naar burgerhulpverleners. AED-Alert was destijds in 50% van alle meldkamers actief en onze naamsbekendheid groeide hard. De ambulancedienst kocht AED-Alert in 2012 over en liet het uitgroeien tot HartslagNu. Bijzonder dat wij hierbij aan de wieg stonden!

Groei

Tussen 2011 en 2018 zat de groei er bij ons flink in. We zijn gefuseerd met onze collega-bedrijven Clinitec (importeur van Cardiac Science) en Vita Nova Supra België. Ook hebben we een aantal overnames gehad in Nederland en België, waaronder AED Service Nederland en AED.nl. Daarnaast zijn we ook autonoom heel hard gegroeid, waardoor we tussen 2015 en 2018 in omzet zijn verdubbeld.

Een nieuw thuis

Bij onze groei hoorden natuurlijk ook nieuwe bedrijfspanden in Nederland én België. In 2018 verhuisden we van Ekkersrijt 1121 naar ons nieuwe, duurzame pand op nummer 4301. Vol in het zicht aan de doorgaande weg en met zeeën van ruimte. Ook in België gingen we naar een nieuwe stek in Genk (inmiddels zitten we daar in Beringen). Op deze nieuwe locaties zijn we verder gegroeid. Ondertussen zijn we niet alleen officieel distributeur van ZOLL, Cardiac Science en Philips. Ook Mindray is nu ‘ons’ merk.

Onder de vleugels van SK Fire/Chubb

Eind 2019 besloten we AED-Partner te verkopen aan SK Fire/Chubb (inmiddels onderdeel van APi Group). Een keuze die allerlei deuren opent, maar waarbij ons ondernemerschap – gelukkig – kan blijven bestaan.

Eén team

En hoewel de afgelopen jaren hectisch waren met leveringsproblemen in de branche, is het goed om te zien dat we het steeds voor elkaar weten te boksen. Niet alleen sinds 2019 maar ook daarvoor hebben we een enorme prestatie geleverd. In heel veel verschillende samenstellingen en omstandigheden, en toch altijd als één team. Ieders enthousiasme voor reanimatie vind ik een van de mooiste dingen om te zien. Evenals de samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse collega’s!

En vanaf nu?

We worden een steeds professionelere club. De komende jaren blijven we groeien en willen we ook buiten de Benelux een positie krijgen. En dat kan mooi onder de vleugels van SK Fire/Chubb.

Maar nu eerst.. ons jubileumweekend! Want zonder onze mensen was 20 jaar AED-Partner niet mogelijk. Waar we precies heen gaan is voor iedereen nog een verrassing, maar dat het gezellig en leuk wordt, staat vast!

Jan Smale


05 oktober 2023

 
AED-Partner

Contactgegevens NL

AED-Partner Nederland

Ekkersrijt 4301

5692 DJ Son

T: +31 (0)499 49 00 16

M: info@aedpartner.nl

Contactgegevens BE

AED-Partner België

Everselstraat 133

3580 Beringen

T: +32 (0)11 42 03 45

M: info@aedpartner.be

logo