Inloggen Neem contact op
Terug naar nieuws
AED-Partner plaatst AED bij Tango Arnhem

AED maakt Arnhemse rotonde nog veiliger

In Arnhem is de afgelopen jaren hard gewerkt om de kruising van de Hommelseweg met de Dalweg en de Thomas a Kempislaan veiliger te maken. Vanwege de vele (bijna)ongevallen stond deze kruising al langere tijd op de lijst van gevaarlijke verkeerspunten in Arnhem. De gemeente heeft daarom in 2021 een rotonde aangelegd. Ook dacht het BewonersNetwerk Klarenbeek (BNK) mee over manieren om de kruising nog veiliger te maken.

Eén van hun wensen: een AED bij het Tango-tankstation. En dat is gelukt! Op donderdag 2 maart 2023 onthulde de Arnhemse wethouder Nermina Kundić de nieuwe AED.

Van wens naar échte AED
Eind september 2022 sprak het BNK tijdens een bewonersavond met wijkbewoners over de kruising. Uit alle geopperde ideeën en plannen volgde een buurtprogramma met daarin o.a. de wens voor een AED. Een idee dat topprioriteit verdient volgens het BNK! En dus zette zij alles op alles om dit nog voor de zomer van 2023 te realiseren.

Het BNK bezocht de gewenste locatie, tankstation Tango en werd enthousiast ontvangen. Niet alleen zei Tango toe dat de AED op het terrein geplaatst kon worden, ook stelt het tankstation de benodigde elektriciteit en beveiliging voor de AED kosteloos beschikbaar.

“Ook de leverancier van de apparatuur, AED-Partner, heeft royaal medewerking verleend door niet alleen de apparatuur tegen een speciale prijs te leveren, maar ook de montage pijlsnel te realiseren en ook nog eens zes personen uit de wijk een cursus te geven.”


Mooi om te horen dat onze samenwerking positief is ervaren en dat we op deze manier met verschillende partijen samen zorgen dat de oude, onveilige kruising in stappen omgevormd wordt tot een veiligere plek.

Bron: De Gelderlander


07 maart 2023

 
AED-Partner

Contactgegevens NL

AED-Partner Nederland

Ekkersrijt 4301

5692 DJ Son

T: +31 (0)499 49 00 16

M: info@aedpartner.nl

Contactgegevens BE

AED-Partner België

Everselstraat 133

3580 Beringen

T: +32 (0)11 42 03 45

M: info@aedpartner.be

logo