Inloggen Neem contact op
Terug naar klantcases


Human Care Weert

Human Care Weert heeft hart voor Kenia


Krijgt iemand in Nederland een hartstilstand, dan is er dankzij de 6-minutenzone vaak een AED dichtbij. Ook komen de hulpdiensten zo snel mogelijk ter plekke. In Kenia is dat compleet anders. De dichtstbijzijnde cardioloog werkt vaak uren verderop. Ook kampen de Keniaanse ziekenhuizen met een chronisch tekort aan medische hulpmiddelen. Vaak is er geen AED aanwezig of is deze slecht onderhouden en niet functioneel.

Een stichting die daar verandering in probeert te brengen is Human Care Weert. De man achter de stichting is Harrie van der Velde. Hij is Intensive Care-verpleegkundige met een superspecialisatie in cardiologie. Hij woont en werkt in Nederland, maar kwam in 2013 via familie in aanraking met de medische noodsituatie in Kenia. Sindsdien reist hij regelmatig af naar drie plattelandsziekenhuizen zo’n 360 kilometer onder de hoofdstad Nairobi. Hij neemt dan op eigen kosten materialen mee, ziet patiënten én geeft vanuit Human Care Weert o.a. reanimatietrainingen aan verpleegkundigen en artsen.

AED-Partner doneert Franstalige AED
Voor zijn laatste reis naar Kenia bestelde Van der Velde een nieuwe AED-batterij bij AED-Partner. Die bestelling verliep anders dan verwacht:

Ik zou zaterdag vliegen, maar had de batterij vrijdag nog niet in huis. Ik belde de klantenservice daarom op. Wat bleek: de AED-batterij was per abuis naar mijn oude woonadres verstuurd. Toen ik vertelde waarom ik de batterij nodig had, wilde AED-Partner graag helpen. Niet alleen werd mijn bestelling dezelfde dag nog persoonlijk bij mij thuis gebracht, óók kreeg ik een Franstalige AED om te doneren aan een van de ziekenhuizen. Geweldig!

Human Care Weert gaat door: materialen gezocht

Naast de Franstalige AED zijn in de afgelopen jaren nog veel meer goederen aan de Keniaanse ziekenhuizen gedoneerd. In 2018 heeft Human Care Weert onder meer 6 volledige ziekenhuiskamers ingericht. In september 2023 verwacht Van der Velde een nieuwe container op te sturen met o.a. ongebruikte ziekenhuisapparatuur waarvan alleen de fabrieksgarantie is verlopen.

Van der Velde doet hierbij een oproep: “Mochten anderen ook materiaal over hebben, dan is dat zeer welkom. Al is het een simpele bloeddrukmeter! Want hoe gek het ook klinkt, die hebben ze vaak niet eens. Je kunt voor meer informatie mailen naar harrievdvelde@icloud.com. Alvast hartelijk dank.”

Het team van AED-Partner wenst Human Care Weert veel succes!

 
AED-Partner

Contactgegevens NL

AED-Partner Nederland

Ekkersrijt 4301

5692 DJ Son

T: +31 (0)499 49 00 16

M: info@aedpartner.nl

Contactgegevens BE

AED-Partner België

Everselstraat 133

3580 Beringen

T: +32 (0)11 42 03 45

M: info@aedpartner.be

logo