Inloggen Neem contact op
Terug naar klantcases
Ingang Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe


Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Nieuwe AED-kasten voor Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe


Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met oog op de veiligheid van al die bezoekers zijn alle belangrijke gebouwen op het park uitgerust met een AED van AED-Partner. Ook hebben alle toezichthouders een AED in hun auto liggen én is er een speciaal nummer om hen in nood te mobiliseren. Onlangs heeft Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe dit AED-netwerk uitgebreid. Gerard van Voorst is Financial Controller en Hoofd BHV op het park en vertelt hierover:


“We vinden de veiligheid van onze bezoekers heel belangrijk. We willen graag dat er overal waar publiek kan komen, een AED voorhanden is. Best een uitdaging op een park van 5.400 hectare. Ter vergelijking: dat is even groot als 11.000 voetbalvelden! Daarom hebben we 6 extra AED’s op de buitenvoorzieningen laten plaatsen.”


Een uitdaging in de buitenlucht

AED-Partner adviseerde de stichting over de meest geschikte AED’s. Voor de precieze locatie van die defibrillators sloot ook een ingenieursbureau aan. Na overleg werd besloten om binnen bij alle drie de ingangen een AED te plaatsen. De overige drie AED’s moesten buiten geplaatst worden bij drie loges. Dat was een grotere uitdaging. Door de scheve buitenwanden én de monumentale status van de loges was montage aan de buitenkant namelijk niet mogelijk. Ook was het nodig om de AED’s op een vaste voeding (230V) aan te sluiten. Na onderzoek en overleg is gekozen om de AED’s op een stevige zuil (met een betonvoet) te monteren.

De stichting is blij met de uitbreiding. Van Voorst: “De extra AED’s zijn allemaal goed toegankelijk en dragen bij aan de veiligheid van onze bezoekers. In het verleden hebben we onze AED’s gelukkig niet vaak hoeven gebruiken. Hopelijk blijft dat zo!

Gerard van Voorst
Financial Controller en Hoofd BHV
Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe


 
AED-Partner

Contactgegevens NL

AED-Partner Nederland

Ekkersrijt 4301

5692 DJ Son

T: +31 (0)499 49 00 16

M: info@aedpartner.nl

Contactgegevens BE

AED-Partner België

Everselstraat 133

3580 Beringen

T: +32 (0)11 42 03 45

M: info@aedpartner.be

logo